Het maakt niet uit of je fulltime thuiswerkt of slechts een paar dagen per maand; het is belangrijk dat je een ruimte creëert die je werk- en privéleven scheidt en waar je productief kunt werken. Het is net zo belangrijk dat je werkplek volledig is uitgerust met de juiste apparatuur en accessoires om de dag draaglijker en comfortabeler te maken.

Sinds 2020 hebben veel mensen de overstap gemaakt van af en toe thuiswerken aan de keukentafel naar het creëren van een speciale werkruimte in huis. Velen vinden dat deze exclusieve ruimte met de juiste ondersteuning een veel betere oplossing kan zijn om geconcentreerd en productief te blijven. Maar hoe werk je zo’n werkruimte in huis nu het beste in?

De must-haves

Een werkruimte in het eigen huis begint meestal met een geschikt bureau, maar wat is een computerbureau zonder bureauaccessoires? De juiste accessoires voor thuiswerken (WFH) kunnen de werkdag nog beter maken. Hieronder zetten we enkele must-have accessoires voor het thuiskantoor op een rij om de ultieme werkplek te creëren.

Een aparte ruimte

Om afleiding en het vermengen van werk en privé zo veel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat je een aparte thuiswerkruimte creëert. Heb je echter geen aparte kamer in huis die je voor dit doeleinde kunt gebruiken? In dat geval zul je creatief moeten worden; tover de overloop om tot kantoor, richt een hoekje in onder de trap of op zolder. Kies de meest afgelegen ruimte en bouw die om tot kantoor aan huis. 

Bureau

Dit meubelstuk is fundamenteel voor elk kantoor, zowel op het werk als thuis. je zult een bureau nodig hebben in je thuiskantoor, maar het soort bureau is afhankelijk van de grootte van je thuiskantoorruimte. Je kunt een elektrisch zit-sta bureau kopen wanneer je budget dit toelaat, of gaan werken vanaf de eettafel. Doe wat voor jou werkt, maar probeer hierbij wel oog te houden voor ergonomisch verantwoord werken. Merk dat je last krijgt van je nek wanneer je aan de eettafel werkt? Probeer dan toch te investeren in een goed bureau.

Een comfortabele stoel

Urenlang in een oncomfortabele stoel zitten is erg slecht voor je nek en je rug. Zorg dan ook voor een zeer comfortabele stoel; dit is echt een must voor je werkplek. Je werk kan vereisen dat je urenlang zittend werkt dus is het cruciaal dat je dit comfortabel doet. Tip: bij rugklachten is het aan te raden een bureaustoel te kopen die voldoet aan de NPR 1813 norm.

Goede verlichting

Ook moet je kantoorruimte moet voldoende verlichting hebben zodat je je ogen niet belast tijdens het uitvoeren van je werk. Je kunt kiezen voor een bureaulamp, maar ook voor andere vormen van verlichting. Houd er echter rekening mee dat goede verlichting cruciaal is als je zeer productief wilt zijn in je thuiskantoor. Zorg daarom ook voor de juiste lichtsterkte en lichttemperatuur. In een kantoor wil je licht met een temperatuur die niet te warm (oranje) is, maar die ook niet te koud (wit) is voor een optimale concentratie.

Een computersysteem

Uiteraard is voor elk thuiskantoor een computersysteem, dus een PC of laptop, een must. Hier is geen discussie over. Dit is een essentieel elektronisch apparaat dat je helpt om in contact te komen met je team, je documenten te typen, je website te beheren, inhoud te creëren voor je sociale mediapagina’s, je bedrijf digitaal op de markt te brengen en met succes talrijke taken uit te voeren vanuit het comfort van je huis. Wil je mobiel kunnen werken? Kies dan voor een laptop. Een PC is echter ook een prima keus wanneer je een veelzijdig systeem wilt waar je zelf alles naar wens kunt aanpassen.

Stabiele internetverbinding

Ten slotte mag een stabiele internetverbinding niet ontbreken. Een computersysteem zonder internet in tenslotte vrij nutteloos nu tegenwoordig vrijwel alles online gaat. Zonder internet kun je niet inloggen in je remote werkomgeving, deelnemen aan vergaderingen of je mail bekijken om maar wat voorbeelden te noemen. Daarnaast moet een internetverbinding snel en stabiel zijn. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je constant hapert tijdens online vergaderingen, of dat je wegvalt wanneer je huisgenoot iets downloadt. 

Dit ga je ook leuk vinden

Comments are closed.