Professioneel gekleed gaan op het werk is niet alleen belangrijk om de juiste indruk te maken op je collega’s en klanten, maar ook om je zelfverzekerder en competenter te voelen in je werk. Maar hoe kleed je je zakelijk? Dit kan lastig zijn als je je nog nooit eerder zakelijk hebt moeten kleden. We gaan er in deze blog op in om jou op weg te helpen.

Onze tips

In het bedrijfsleven zegt de manier waarop je je kleedt veel over jou en je professionaliteit. Het kan moeilijk zijn om te weten hoe je je moet kleden om de juiste boodschap over te brengen. Hier zijn enkele tips om je te helpen je te kleden voor succes in de zakenwereld:

Een solide basis

Een goede zakelijke garderobe begint met de basis. Denk aan nette broeken, rokken, blouses, overhemden, truien en jasjes. Investeer in items van hoge kwaliteit die jarenlang meegaan. Kies neutrale kleuren zoals zwart, marineblauw en grijs, want deze zijn het meest veelzijdig en passen bij elke andere kleur. Houd het ook schoon en netjes; zorg dat je kleding vrij is van kreukels en vlekken.

De juiste materialen

Hoewel je kleding comfortabel moet zijn, moet ze ook van de juiste stoffen zijn gemaakt. Katoen en linnen zijn de meest comfortabele en ademende stoffen, maar ze zijn niet altijd de beste keuze voor professionele kleding omdat ze gemakkelijk kunnen kreuken. Kies wol, polyester of andere synthetische stoffen, want die houden beter hun vorm en zijn beter bestand tegen kreuken.

Kies passende accessoires

 Accessoires kunnen een vleugje persoonlijkheid toevoegen aan je werkgarderobe. Kies sieraden in conservatieve stijlen en gedempte kleuren. Blijf weg van felle kleuren en opzichtige stukken die te veel kunnen afleiden. Als je een bril draagt, kies dan voor een montuur in een klassieke stijl.

De juiste schoenen

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van je professionele garderobe. Blijf bij klassieke stijlen zoals loafers, pumps en Oxfords in neutrale kleuren. Vermijd opzichtige stijlen en felle kleuren. Investeer in kwalitatieve, comfortabele schoenen die de hele dag meegaan zonder dat je blaren krijgt.

Houd het soms casual

Weet wanneer je je casual moet kleden. Hoewel je je op de meeste werkdagen professioneel moet kleden, zijn er momenten waarop je je meer casual kunt kleden. Als je een vergadering hebt met een klant of een sollicitatiegesprek, kun je je het beste kleden in je beste professionele kleding. Maar op casual vrijdagen kun je je kleden in jeans en een mooi overhemd of blouse.

Professioneel gekleed gaan naar je werk is belangrijk om de juiste indruk te maken en je zekerder te voelen in je baan. Begin met de basis en investeer in hoogwaardige kleding in klassieke stijlen. Kies de juiste stoffen en accessoires en kies passende schoenen. Weet wanneer je casual gekleed moet gaan, maar kleed je altijd professioneel voor belangrijke vergaderingen en sollicitatiegesprekken. Met deze tips zie je er zakelijk en professioneel uit waardoor je zeker een goede indruk zult achterlaten!

Dit ga je ook leuk vinden

Comments are closed.